Politika zasebnosti

Zaščita osebnih podatkov – splošno
Osebni podatki se zbirajo predvsem za:

  • najučinkovitejše odgovore na vaša vprašanja,
  • zagotavljanja potrebnih storitev,
  • promocije naših storitev in izdelkov,
  • možnost pošiljanja publikacij, brošur  in drugega promocijskega materiala.

Podatki, zajeti v Pravilniku varstva osebnih podatkov (Politika zasebnosti):

  • ime in priimek,
  • datum rojstva,
  • naslov,
  • e-pošta,
  • številka telefona in/ali faksa,
  • ostali podatki, ki nam jih  posredujete, a želite, da ostanejo zakriti.

Čas trajanja Politike zasebnosti
Ob predložitvi podatkov se strinjate, da vas lahko kontaktiramo – to je vaše izrecno soglasje za kontakt. Zaščita vaši osebnih podatkov je trajna in v vsakem trenutku imate možnost, da zahtevate odjavo z našega  seznama naslovnikov ali popisa. V tem primeru vaših podatkov Parnad d.o.o. ne uporabljajo več. 

Vsebina Politike zasebnosti
Vašega e-poštnega naslova ali drugih podatkov ne prodajamo, ne izposojamo in jih ne posredujemo tretji pravni ali fizični osebi brez vašega soglasja, saj je to v nasprotju z našo Politiko zasebnosti. Če želite, da vas obveščamo o posebnih ponudbah ali akcijah, od vas želimo vaše osebno dovoljenje. Ne odgovarjamo za naključne napake ali napake zaradi višje sile ali drugih objektivnih okoliščin, ki povzročajo nenamerno kršitev zagotavljanja zaščite vaših osebnih podatkov, a zagotavljamo, da bo napaka odpravljena v najkrajšem možnem času.
Zbiramo samo tiste osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete. Od vas ne zahtevamo, da nam posredujete podatke samo zato, da bi vam omogočili dostop do spletne strani in ne zahtevamo, da nam posredujete več podatkov, kot je nujno potrebno za sodelovanje v posameznih aktivnostih na naših spletnih straneh.
Podatkov, ki jih zbiramo na svoji spletni strani, ne prodajamo, ne prenašamo in ne razkrivamo nikomur zunaj podjetja Parnad d.o.o.
Pri izpolnjevanju obrazcev na naši spletni strani zagotavljate, da so vaši podatki točni in da ste seznanjeni z določili naše Politike zasebnosti in v njej navedenimi pravili, s katerimi v celoti soglašate.

Tajnost podatkov
Želimo pojasniti, da vaši osebni podatki ob obisku naše spletne strani ostanejo zaupni, razen v primeru, če jih želite prostovoljno razkriti. Obvezujemo se, da prejetih podatkov ne bomo posredovali drugim strankam. 

Statistika strežnika
Naš globalni strežnik uporablja statistično programsko opremo. Ti programi so standardna značilnost vseh internetnih strežnikov in niso prisotni zgolj na naših spletnih straneh.  Statistični programi nam omogočajo, da svoje spletne strani prilagajamo našim uporabnikom, da so čim bolj učinkovite in enostavne (identificiramo informacije, ki so najbolj ali najmanj zanimive za naše uporabnike, prilagajanje spletne strani posameznim spletnim brskalnikom, izboljšanje strukture in obiska naših spletnih mest).

Uporaba piškotkov (Cookies)
Za lažje brskanje po naših spletnih straneh naš spletni strežnik uporablja piškotke. To je zelo majhna besedna datoteka, ki jo strežnik namesti na uporabniški račun, da bi sledil izbiri posameznih jezikovnih različic na naših spletnih straneh, in dostopa do delov strani, ki zahtevajo vnos uporabniškega imena in gesel. Piškotkov ni mogoče uporabljati za zagon programov ali namestitev virusov v računalnik. Piškotki, ki jih nastavi naš spletni strežnik, se samodejno izbrišejo iz računalnika ob koncu seje, torej ko zapustite spletno mesto. Pregled naših spletnih strani je mogoč tudi brez uporabe piškotkov, če je tako nastavljen vaš spletni brskalnik.  

Sporočilo preko e-pošte
Kadar nam pošljete e-poštno sporočilo z vprašanjem ali komentarjem in v njem navedete tudi osebne podatke, s pomočjo katerih vas je mogoče identificirati, te podatke uporabljamo zgolj za izpolnitev vaših zahtev.

Varnost podatkov
Zaradi varnosti podatkov na tem naslovu in pri zagotavljanju, da je  storitev dostopna vsem uporabnikom,  računalniški sistem uporablja programsko opremo, ki nadzira spletne obiske in prepozna nepooblaščene poskuse pošiljanja ali spreminjanja podatkov kot tudi tiste, ki bi sicer lahko povzročili škodo. Nepooblaščeni poskusi pošiljanja ali spreminjanja podatkov na tem spletnem mestu so strogo prepovedani.

Ankete in vprašalniki
Občasno na naši spletni strani izvajamo ankete in ponujamo vprašalnike. Podatki, ki jih pridobimo iz  anket in vprašalnikov, se uporabljajo izključno za potrebe podjetja Parnad d.o.o.  V primeru, da na naši spletni strani objavimo vzorec anketnih odgovorov, ta ne vsebuje osebnih podatkov. 

Nadzor
Kadarkoli lahko zahtevate pregled vseh vaših osebnih podatkov, ki smo jih prejeli na enega izmed naših spletnih naslovov. Na vašo zahtevo lahko vaše podatke tudi posodobimo, popravimo, izbrišemo (v primeru, da so določeni podatki še vedno v naši bazi podatkov), ali jih v prihodnje prenehamo uporabljati. V primeru, da bi si to želeli, enostavno izpolnite obrazec na naši spletni strani.

Spremembe in prenehanje pogojev uporabe
Podjetje Parnad d.o.o. si pridružuje pravico, da kadarkoli spremeni ali prekine celoten ali katerikoli del tega spletnega mesta in pogoje uporabe. Spremembe začnejo veljati z objavo na tem naslovu, ali ko so uporabniki obveščeni o njih. Pogoji uporabe veljajo do prekinitve z vaše strani ali s strani podjetja Parnad d.o.o. Vaša prekinitev je možna kadarkoli, kar pomeni prekinitev uporabe spletne strani in preklic vseh materialov ter vsebin, privzetih in uporabljenih na tej spletni strani.

PARNAD d.o.o.