Splošni pogoji spletnega naročanja

Upravljalec

Upravljalec spletne trgovine je: Parnad d.o.o.
Matična številka: 5342236
Davčna št: SI32412711
TRR: SI56 0400 1004 9678 248
Smo zavezanci za DDV
Odgovorna oseba dobavitelja in upravljalca spletne strani: Parnad d.o.o., Cesta v Gorice 33, 1000 Ljubljana

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine Parnad d.o.o. pazljivo preberete spodaj navedene pogoje storitev, saj z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste brez omejitev sprejeli celotno vsebino splošnih pogojev.

Naročanje izdelkov

Naročanje preko naše spletne trgovine poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.  S klikom na gumb »Potrdi« potrjujete tudi, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki veljajo za spletno trgovino Parnad d.o.o. in da ste bili na te pogoje izrecno opozorjeni.  Preden oddate naročilo morate označiti kvadratek, da se strinjate s » Splošnimi pogoji poslovanja« (pogoji storitev), drugače naročila ne morete oddati. Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku. Za vso komunikacijo med kupcem in Parnad d.o.o. v elektronski obliki se šteje, da je bila izvedena v pisni obliki. Nakup v spletni trgovini ali drugo posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno opravilnim osebam, starejšim od 18 let. Ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika. Zaradi tehničnih ali drugih razlogov sta poslovanje preko naše spletne trgovine ali dostop do trgovine včasih omejena ali celo neizvedljiva. Parnad d.o.o si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma prekine dostop do strani spletne trgovine oziroma drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Parnad d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne okvare vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in uporabe spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Parnad d.o.o., Cesta v gorice 33, 1000 Ljubljana, (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Parnad so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Parnad je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje Parnad d.o.o.. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini Parnad.

Parnad d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spleta urejata s temi splošnimi pogoji.

Plačilne metode

Plačilo po povzetju
Plačilna metoda po povzetju, naročeno blago vam dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Ker je pri plačilu ob prevzemu  možno  le plačilo z gotovino, morate biti ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni. O času dostave vas bomo predhodno obvestili po telefonu.

Ponudnik izda račun naknadno na trajnem mediju (papir), ki je veljaven dokaz za reklamacijo.

Cene v spletni trgovini

Vse cene v spletni trgovini Parnad so v EUR. Cene vključujejo DDV.  Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene objavljene s strani Parnad d.o.o. v času, ko kupec potrdi naročilo v spletni trgovini. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti.

Veljavnost ponudbe

Ponudba velja do preklica. Akcijska ponudba velja do datuma, ki je naveden v akcijski ponudbi.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prejetja blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov parnad@parnad.si ali na naslov Parnad d.o.o., Cesta v Gorice 33, 1000 Ljubljana. Potrošniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu s tem, da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Vračilo potrošnega material v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža ni možna.

Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave - če so nastali) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga. Kupec mora blago vrniti na naslov:
Parnad d.o.o., Cesta v Gorice 33, 1000 Ljubljana

Dobavni rok

Spletna prodajalna Parnad želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago ob nakupu izdelkov v vrednosti 40.00€ ali več, dostavimo brezplačno na vaš naslov na območju republike Slovenije. Stroški dostave znašajo 6.00€.
V primeru, da želite imeti izdelek dostavljen na vaš želeni naslov, je dobavni rok, če je izdelek na zalogi, največ pet delovnih dni, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje, o čemer vas obvestimo med samim postopkom nakupa.

Dostava blaga

V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika.
Ob dostavi izdelka na navedeni naslov se kupcu preda pripadajoča dokumentacija in sicer račun,  garancijski list, seznam pooblaščenih servisov in navodila za uporabo v slovenskem jeziku

  • Strošek dostave za naročila do 40,00 eur znaša 6,00 eur.
  • Ob nakupu izdelkov v vrednosti nad 40,00 € je dostava brezplačna.


Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne trgovine Parnad, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, prodajnih akcij, posebnih ponudb, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval. Če uporabnik ne želi prejemati obvestil s strani ponudnika, lahko to sporoči na e-mail naslov parnad@parnad.si

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Arhiviranje dokumentacije

Dokumentacija o  naročilu se nahaja v arhivu Parnada in sicer v fasciklih. Potrošnik  lahko fizično listino o naročilu pridobijo ob predhodnem obvestilu podjetja Parnad d.o.o., Cesta v Gorice 33, 1000 Ljubljana, da želijo imeti fizični izpis dokumentacije povezane z naročilom. Podjetje jim bo zagotovilo izpis v fizični obliki v 8 dneh po prejemu zahtevka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti parnad@parnad.si ali po klasični pošti na naslov:
Parnad d.o.o., Cesta v Gorice 33, 1000 Ljubljana.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.